Eating Psychology Coach, ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblemen en oprichtster van de Food Freedom Blueprint.

Ben jij het zat om in strijd te zijn met je lichaam en je gewicht? En dat eten voor je gevoel je leven controleert? Zou jij niets liever willen dan een ontspannen relatie met eten en je zelfverzekerd voelen in jouw lichaam? En je eindelijk écht vrij voelen?

Ik snap precies hoe jij je voelt. 

Mijn naam is Lisa en ik help jonge vrouwen de eeuwige strijd met eten en haar lichaam te stoppen. Het is mijn doel om zoveel mogelijk millennial vrouwen te helpen naar een nieuwe relatie met eten, zodat zij zich vrij voelen rondom eten en zelfverzekerd in hun lichaam. Waardoor zij eindelijk gaan doen waar zij echt gelukkig van worden! 

Mijn lichaam accepteren voelde onmogelijk

Ik weet als geen ander hoe het voelt als je in strijd bent met eten en je lichaam. Vastbesloten om dit deze keer echt te veranderen. Om vervolgens toch weer terug te vallen in oude patronen, omdat je doodsbang bent om gewicht aan te komen.

Jarenlang had ik maar één doel in mijn leven. Ik wilde het ‘perfecte lichaam’ en daar had ik echt alles voor over. Na jaren in strijd met diëten, restricties, overeten, eetbuien, extreem sporten, schaamte en schuldgevoelens was ik op. Ik ging van dieet naar dieet, verloor gewicht en kwam het verloren gewicht plus meer vervolgens weer aan door overeten en eetbuien. Niets leek echt te helpen, maar mijn lichaam accepteren voelde ook onmogelijk. Deze strijd nam letterlijk mijn leven over en het liep volledig uit de hand. Ik was mezelf compleet verloren in de hoge eisen die ik had gesteld.

Ik besloot dat ik dit niet langer wilde en begon aan een missie om alles te leren wat deze strijd met eten en mijn lichaam in stand hield. En nog belangrijker hoe ik het kon veranderen. 

Waar het echt allemaal om gaat

Ik ging met mezelf aan de slag en veranderde mijn mindset, psychologie en gedragspatronen rondom eten en mijn lichaam. 

Het grootste inzicht wat ik had tijdens mijn herstel was dat het niet om eten gaat. Iets wat ik in eerste instante niet kon geloven. Ik dacht immers de hele dag aan eten. Maar juist mijn gedrag rondom eten en het verlangen naar dat ‘perfecte’ lichaam stond mijn eigen geluk in de weg, niet het gewicht zelf.  

Wat ik mij ook realiseerde was dat het niet uit maakt hoeveel ik mijn lichaam nog zou gaan veranderen of hoeveel kilo’s ik nog zou afvallen, het gevoel van ‘niet goed genoeg’ zijn bleef. En zolang ik mijn lichaam niet accepteerde zou eten een rol blijven spelen in mijn leven.  

Hoe meer ik op onderzoek uit ging, hoe meer ik ontdekte. Zo ontdekte ik hoe onze gedragspatronen met eten zich ontwikkelen en hoe ik deze kon veranderen. Mijn relatie met eten was eigenlijk een reflectie van de relatie die ik had met mezelf en mijn leven. En waarbij ik dacht dat mijn lichaam het probleem was, was dit eigenlijk mijn eigen mind. 

Stuk voor stuk liet ik patronen los. Mijn interesse in eten veranderde volledig, verloor het gewicht dat ik door jaren van diëten en eetbuien was aangekomen en ik had hier geen enkele wilskracht voor nodig.   

Het gaat niet over een balans vinden in ons gewicht of het vinden van het ‘perfecte dieet’. Het herstellen van je relatie met eten en jouw lichaam gaat over vervulling, zelfliefde en over het ontdekken wie je écht bent.

 

En zo is de Food Freedom Blueprint ontstaan

Voor het eerst in mijn leven begon ik anders te denken en te voelen rondom eten en mijn lichaam. Mijn eetbuien en angst om aan te komen verdwenen. Ik ging net zo lang door, totdat eten helemaal geen controle meer had over mij en mijn leven. Ik was in staat om mijn eigen relatie met eten en mijn lichaam volledig te herstellen. 

Mijn relatie met eten en mijn lichaam is zo veranderd. Ik eet wanneer ik honger heb, haal weer plezier uit eten en heb echt zero regels en schuldgevoelens. Ik vertrouw volledig op mijn lichaam. Maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik weer rust heb in mijn hoofd. Ik heb de ruimte om weer bezig te zijn met de dingen die ik echt belangrijk vind in het leven. Ik leef en ben van mijn dromen werkelijkheid aan het maken. Dit gun ik iedereen!

Tijdens mijn zoektocht ontstond er een grote passie voor het menselijke gedrag en de psychologie rondom eten. Na mijn NLP practitioner opleiding koos ik er voor om mezelf op te leiden tot Body Mind & Eating Psychology Coach.

En besoot ik een programma samen te stellen om mijn unieke methode te leren aan andere vrouwen. Zodat ook zij de strijd met eten en haar lichaam voor eens envoor altijd kan stoppen, zich zelfverzekerd te laten voelen in haar lichaam en een leven te creëren van vrijheid en vervulling. Dit is hoe de Food Freedom Blueprint is ontstaan.

© 2019 Lisa Ruijter | All rights reserved | KVK 72353082
Fotografie: Hannah SophiaPrivacy Verklaring | Algemene voorwaarden