Selecteer een pagina

Over Lisa

Mijn grootste passie is millennial vrouwen helpen hun relatie met eten en lichaam te veranderen.
Ik leer ze hoe zij voorgoed kunnen afrekenen met diëten, restricties, emotie-eten en overeten.
Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te helpen om zich zelfverzekerd te voelen in haar lichaam en volledig vrij rondom eten. Zodat zij nooit meer ‘opnieuw’ hoeft te starten op maandag en eindelijk gaat doen wat haar echt gelukkig maakt! 

Mijn passie voor het herstellen van de relatie die vrouwen hebben met haar lichaam en met eten is ontstaan door mijn eigen ervaring. Het herstellen van mijn eigen relatie heeft lang geduurd en heeft mijn leven behoorlijk beïnvloed. 

Jaren lang dacht ik dat ik dit gevecht alleen aan het voeren was. Dat ik de enige was die zo erg worstelde met haar uiterlijk, gewicht en eten. Ik deelde het niet omdat ik bang was dat ik niet begrepen zou worden of dat anderen er een mening over zouden hebben. Het delen van je ongewenste gewoontes rondom eten en, in je eigen ogen, je onvolmaakte lichaam vergt moed en kwetsbaarheid. Maar stiekem voeren miljoenen andere vrouwen hetzelfde gevecht. Ze leeft in een lichaam dat niet van haar zelf voelt gecombineerd met obsessie gedachtes over haar gewicht, uiterlijk en eten.

Het is tijd dat dit veranderd. Door mijn eigen weg en herstel naar volledige vrijheid rondom eten en mijn lichaam heb ik veel ontdekt en geleerd. Het voelt als mijn missie om deze kennis te delen en andere vrouwen te helpen naar dezelfde vrijheid. Vrij van schaamte, schuldgevoelens, angst en regels. Vrij zodat zij gaat doen waar ze echt gelukkig van wordt! 

 

 

 

Mijn verhaal

Vanaf mijn dertiende worstelde ik met mijn zelfvertrouwen en lichaam. Eten en diëten kregen een steeds grotere rol in mijn leven.

Eindeloos spendeerde ik tijd, energie en geld in dieet- en fitnessplannen. Waarbij ik iedere keer het gevoel kreeg dat ik niet genoeg wilskracht had en elke keer opnieuw faalde. Om vervolgens maandag weer ‘opnieuw’ te beginnen en deze keer écht strenger te zijn.  Een cirkel van restricties, over eten, schaamte en schuldgevoelens.

Het gevoel dat het over mezelf gaf was niet bepaald positief. Ik maakte toen de beslissing om er volledig voor te gaan. Ik wilde dat ‘perfecte’ lichaam. Ik wilde mij goed voelen in mijn lichaam en gewoon gelukkig zijn met mezelf. Naarmate ik steeds dichter bij mijn doel kwam en meer gewicht verloor, hoe meer mijn mentale gezondheid afnam. Het geluk dat mij werd belooft bij het behalen van doel bleef uit. Het liep volledig uit de hand en voordat ik het wist zat ik in de stoel voor een intake bij mijn coach voor een traject voor mijn eetstoornis.

Dit was precies een half jaar voordat ik op wereldreis zou gaan voor langer zeven maanden. De paniek begon toe te slaan, want ik wilde hoe dan ook op reis. Het bleek mijn motivatie om te genezen. In november 2016 vloog ik alsnog naar Australië en Nieuw Zeeland. Mijn eetstoornis was ook mee, maar reizen was precies wat ik nodig had. Tijd voor mezelf, weg uit mijn omgeving en ontdekken wie ik echt ben. #soulsearching. Ik voelde mij beter dan ooit en ben uiteindelijk 1,5 jaar weg gebleven.

Op reis kwam ik tot conclusie dat bijna alle vrouwen worstelen met hun zelfbeeld, lichaam en direct of indirect met eten. Ik voelde toen al dat ik hier iets mee wilden gaan doen.  Na het overwinnen van mijn eetstoornis kwam ik op een punt dat ik mijn lichaam nog steeds niet volledig kon accepteren en eten nog steeds een rol speelde. Ik was terug op hetzelfde punt als voordat het uit de hand liep. Ik was nog steeds één van de 96% van de vrouwen die niet tevreden is met haar uiterlijk, lichaam en/of gewicht.

Ondanks dat ik van veel vrouwen te horen kreeg dat het er bij hoort ging ik op onderzoek uit. Ik kon niet accepteren dat ik mijn leven lang mezelf ging tegenhouden vanwege mijn lichaam, gewicht of ongewenste eetgewoontes. Van alles probeerde ik kan wel zeggen met succes. Ik voel mij eindelijk echt vrij.

Het voelt als mijn missie om dit nu met jou te delen en jou te helpen. Zodat ook jij je volledig vrij gaat voelen rondom eten en je zelfverzekerd voelt in je lichaam. Zodat jij nooit meer opnieuw begint op maandag en dat jij eindelijk het leven gaat creëren waar jij van droomt.

Het is een proces van binnenuit. Het gaat over zelf liefde, het gaat over verantwoordelijkheid nemen en ontdekken wie jij écht bent.

 

Je bent het zo waard!

Liefs,

 

FUn facts about me

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat…

#1

Ik heb ander half jaar gereisd, gewerkt en gewoond in Australië en ik ben echt verliefd geworden op het land, de cultuur & het weer.  Ik ga zeker terug! 

 

 

#2

Ik ben geboren en opgegroeid in een klein dorp in Noord-Holland. Overigens ook nog eens op een Boerderij #boerentrien

 

 

#3

Ochtendmens! Het liefst ben ik om 6.00 uur al wakker. Hoe fijn als je om 9.00 uur al hebt gesport en je belangrijkst to do’s voor de dag klaar hebt?

 

#4

Het strand is mijn favoriete plek op aarde. Ik kan zo genieten van de golven, de zon en zelfs het zand. Ik ben een echte natuurliefhebber. 

 

 

imagine if women put more effort into shaping the world,

than they put into their shape

Waar heb jij echt honger naar? Emotie-eten en eetbuien. Ze zeggen veel meer dan je denkt. Dowload de Get full up Guide en kom er achter waar jij écht naar verlangt.

get social with me

© 2019 Lisa Ruijter | All rights reserved | Design by Lisa Ruijter | Photos by Jessie SonneveltPrivacy Verklaring

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken en om het verkeer op de website te analyseren. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.