Selecteer een pagina

Foodvrijheid & Lijfliefde

door | 17-01-17 | Foodvrijheid, Lijfliefde, Mindset, Persoonlijk

Eten, gewicht en het lichaamsbeeld. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal. Allemaal zo verschillend. Het liefst houden wij dit verhaal zo dicht mogelijk bij onszelf. Uit angst om niet begrepen te worden of om veroordeeld te worden. Toch laten vele van ons de dag erdoor beïnvloeden, wat uiteindelijk een grote invloed heeft op ons leven.

Ik weet zeker dat jij ze ook gezien hebt op social media. De ‘before and after’ foto’s. Ook ik deed hier aan mee. Toen wist ik nog niet beter. Een transformatie waarin een verschil is te zien van de body shape of gewicht. Felicitaties en bewondering voor de grote prestatie, harde werk en wilskracht. Maar wat als er, behalve het gewichtsverlies, niets veranderd aan de manier hoe zij over zichzelf denkt. Wat als zij nog steeds in oorlog is met haar lichaam, ondanks de fysieke verandering door een afmattend regime? Wat als zij nog steeds niet kan accepteren wat zij in de spiegel ziet? Wat als zij elke dag nog steeds worstelt met haar voedselkeuzes en zichzelf bekritiseerd op elke foto? Is het dan nog steeds ‘een succes verhaal’?

De echte transformaties die levenslang mee gaan zijn de veranderingen in de mindset. Wat uiteindelijk invloed heeft op elk gebied van je leven. Jezelf leren kennen, weten wie je bent en wat je wilt. Het gaat zoveel dieper dan het vieren van een nummer op de weegschaal of het veranderen van je shape.

Miljoenen vrouwen leven in een lichaam die niet voelt alsof het hun eigen lichaam is, of leven dag tot dag waarvan een groot deel wordt ingenomen door dieet regels of obsessieve gedachtes rondom eten en het gewicht. Uit eigen ervaring weet ik dat focussen op eten niet helpt en dat afvallen niet de oplossing is. Uit ervaring weet ik dat het ook uit de hand kan lopen.

Na een gevecht met mijn lichaamsbeeld, gewicht en eten wat begon op mijn dertiende ervaar ik nu totale vrijheid rondom mijn lichaam, gewicht en eten. Een half jaar geleden had ik niet durven hopen dat het mogelijk was. Voor het eerst durf ik te zeggen dat ik volledig ben genezen van mijn eetstoornis.

Door mijn eigen weg, mijn herstel en genezing, en zoektocht heb ik verzameld wat mij allemaal heeft geholpen. Mijn grootste passie is om dit door te geven aan vrouwen die hiermee worstelen. Zodat zij zich volledig comfortabel voelen in hun eigen lichaam. Vrij van regels, vrij van angst en schuldgevoelens rondom eten. Klaar om het leven te creëren wat zij altijd heeft gewild zonder dat zij wordt geremd door hoe ze zich voelt over haar lichaam of ongewenste voedingspatronen.

 

Hi, ik ben Lisa en ik help vrouwen om voorgoed uit de dieetcirkel te stappen en vrede te sluiten met eten & haar lichaamsbeeld. Zodat zij in plaats daarvan gaat focussen op wat haar echt gelukkig maakt.

Leuk dat je er bent!

Stay connected

Meld je aan voor de Gratis 5-Daagse online training Ditch the Diet Mindset en zet de eerste stappen naar een nieuwe mindset rondom eten en je lichaam!

Connect Socially

© 2019 Lisa Ruijter | All rights reserved | Design by Lisa Ruijter | Photos by Jessie SonneveltPrivacy Verklaring

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken en om het verkeer op de website te analyseren. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.