Over Lisa

Mindset Coach, Eating Psychology Coach en ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblemen.

Ben jij het zat om in strijd te zijn met je lichaam en je gewicht? En dat eten voor je gevoel je leven controleert? Zou jij niets liever willen dan je relatie met eten en je lichaam herstellen? En je eindelijk echt vrij voelen?

Ik begrijp het. Dat was ook mijn droom. Een droom die een paar jaar geleden nog onmogelijk leek.

Mijn naam is Lisa en ik help jonge vrouwen de eeuwige strijd met eten en haar lichaam te stoppen. Het is mijn doel om zoveel mogelijk millennial vrouwen te helpen naar een nieuwe relatie met eten, zodat zij zich vrij voelen rondom eten en zelfverzekerd in hun lichaam. Waardoor zij eindelijk gaan doen waar zij echt gelukkig van worden! 

       Korte versie

Mijn eigen worstelingen met mezelf, met eten en mijn lichaam hebben een grote invloed gehad op mijn leven. Jarenlang had ik maar één doel in mijn leven. Ik wilde het ‘perfecte lichaam’ en daar had ik echt alles voor over. Ik had mezelf er van overtuigd dacht echt dat ik pas gelukkig zijn als ik dat had bereikt. 

Na jaren in strijd met diëten, restricties, overeten, eetbuien, extreem sporten, schaamte en schuldgevoelens was ik op. Mijn lichaam kon niet meer en mijn hoofd kon nergens anders meer aan denken. Ik was mezelf compleet verloren in de hoge eisen die ik had gesteld. Na vijf jaar te hebben geleefd met een eetstoornis koos ik voor herstel.

Mijn drive om andere jonge vrouwen te willen helpen werd mijn grootste motivatie om door te gaan. Nu is mijn relatie met eten echt het tegenovergestelde dan voorheen. Ik eet wanneer ik honger heb, haal weer plezier uit eten en heb echt zero regels en schuldgevoelens. Ik vertrouw volledig op mijn lichaam.

Maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik weer rust heb in mijn hoofd. Ik heb de ruimte om weer bezig te zijn met de dingen die ik echt belangrijk vind in het leven. Ik leef en ben van mijn dromen werkelijkheid aan het maken.

Waar het echt allemaal om gaat

Het grootste inzicht wat ik had tijdens mijn herstel was dat het niet om eten gaat. Iets wat ik in eerste instante niet kon geloven. Ik dacht immers de hele dag aan eten. Maar juist het verlangen naar dat ‘perfecte’ lichaam stond mijn eigen geluk in de weg, niet het gewicht zelf. 

Wat ik mij ook realiseerde was dat het niet uit maakt hoeveel ik mijn lichaam nog zou gaan veranderen of hoeveel kilo’s ik nog zou afvallen, het gevoel van ‘niet goed genoeg’ zijn bleef. En zolang ik mijn lichaam niet accepteerde zal eten een rol blijven spelen in mijn leven. 

Hoe meer ik op onderzoek uit ging, hoe meer ik ontdekte. Mijn relatie met eten was eigenlijk een reflectie van de relatie die ik had met mezelf en mijn leven. En waarbij ik dacht dat mijn lichaam het probleem was, was dit eigenlijk mijn eigen mind.

Al die tijd dat ik er heilig van overtuigd was dat het veranderen van mijn lichaam mij zou gaan helpen, was eigenlijk een illusie. 

Het gaat niet over een balans vinden in ons gewicht of het vinden van het ‘perfecte dieet’. Het herstellen van je relatie met eten en je lichaam gaat over vervulling, over zelfliefde en over het ontdekken wie je écht bent.

Let’s get personal

Binnenkort meer…

© 2019 Lisa Ruijter | All rights reserved | Design by Lisa Ruijter | Photos by Jessie SonneveltPrivacy Verklaring

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken en om het verkeer op de website te analyseren. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.